Svensk närproducerad & ekologisk grillost!

Svensk närproducerad & ekologisk grillost!

Falköping Mejeris svenska, närproducerade och ekologiska grillost


- Esther gillar att vara först med allt. Det är vida känt över hela Schlätta. Hon var först med att ha utsvängda jeans och buffaloskor. Hon var också först med att ha internet på rummet. Och hon var först med att byta ut sin kille mot en annan kille, innan hon hade sagt det till sin kille. Esther var också först med att göra pommes frites på Falköpings Mejeris grillost. Och hon var först med att kalla det “Grillostfries” på felfri svengelska.-


Halloumi i all ära, men när kunderna efterfrågar ett svenskproducerat alternativ, är vi på Falköpings Mejeri inte sena att svara. Som Sveriges tredje största mejeri hlanserdade vi under 2021 vår egen grillost, tillverkad av 100% svensk, ekologisk komjölk.

Importerad grillost, så som Halloumi, har vuxit i popularitet under senare år, men i takt med att konsumenter prioriterar svensk- och närproducerade livsmedel växer också efterfrågan på svenska alternativ till osten. Därför har vi på Falköping Mejeri nu börjat producera en grillost tillverkad av komjölk från gårdar i och runt Falbygden.
 

För oss på Falköpings Mejeri, som tillverkat ost sedan 1931, är ystning inget nytt, men grillosten kräver lite annat än en hårdost och en stor investering i nytt ysteri med komplett utrustning samt ett helt nytt recept har tagits fram.

Vår ostmästare Ulric har tillsammans med sina kollegor gjort ett utmärkt jobb med att ta fram recepturen till grillosten. Det har varit mycket experimenterande och vi är många som provsmakat och tyckt till. Nu har vi hittat så rätt som man bara kan.
 

HItta recept på Youtube med Wichudaporn Chaiyasaeng från Sveriges Mästerkock:

Lansering av vår nya ekologiska grillost >>>
Tacos med krispig grillost och het sås>>>
Wokade böngroddar med stekt grillost>>>
Frestande medelhavssallad med Grillost>>>
Pad thai med Grillost>>>


Läs mer om vår grillost  > > >