Svensk närproducerad & ekologisk grillost!

  Svensk närproducerad & ekologisk grillost!

  Falköping Mejeri lanserar en svensk, närproducerad och ekologisk grillost


  Halloumi i all ära, men när kunderna efterfrågar ett svenskproducerat alternativ, är vi på Falköpings Mejeri inte sena att svara. Som Sveriges tredje största mejeri lanserar vi i dagarna vår egen grillost, tillverkad av 100% svensk, ekologisk komjölk.
   

  Importerad grillost, så som Halloumi, har vuxit i popularitet under senare år, men i takt med att konsumenter prioriterar svensk- och närproducerade livsmedel växer också efterfrågan på svenska alternativ till osten. Därför har vi på Falköping Mejeri nu börjat producera en grillost tillverkad av komjölk från gårdar i och runt Falbygden.
   

  För oss på Falköpings Mejeri, som tillverkat ost sedan 1931, är ystning inget nytt, men grillosten kräver lite annat än en hårdost och en stor investering i nytt ysteri med komplett utrustning samt ett helt nytt recept har tagits fram.

  Vår ostmästare Ulric har tillsammans med sina kollegor gjort ett utmärkt jobb med att ta fram recepturen till grillosten. Det har varit mycket experimenterande och vi är många som provsmakat och tyckt till. Nu har vi hittat så rätt som man bara kan.
   

  HItta recept på Youtube med Wichudaporn Chaiyasaeng från Sveriges Mästerkock:

  Lansering av vår nya ekologiska grillost
  Tacos med krispig grillost och het sås
  Wokade böngroddar med stekt grillost
  Frestande medelhavssallad med Grillost
  Pad thai med Grillost  Läs mer om vår grillost  > > >