Nybakade scones Söndagsmorgnar är bäst när man känner doften av nybakade scones från köket. Hemligheten ligger i filmjölken som ger saftighet och njutning i varje tugga. Servera dem nygräddade med smör och långlagrad ost för en klassisk twist eller med färskost och marmelad för en mer brittisk touch. Helglyx på en kvart! 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 50 g Falköping Mejeris smör 2 dl Falköpings Mejeris filmjölk 1 uppvispat ägg 1 msk rörsocker Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Tryck ut degen och stansa ut 10 stycken rundlar ca 5 cm i diameter (För ca 10 st), knåda ihop degen som blir över och forma till scones. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över lite socker. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna lite. Serveringsförslag: Ät tillsammans med marmelad och klassisk clotted cream. Färskost eller varför inte lagrad Biskop Original från Falköpings Mejeri.