Nybakade scones


Söndagsmorgnar är bäst när man känner doften av nybakade scones från köket. Hemligheten ligger i filmjölken som ger saftighet och njutning i varje tugga. Servera dem nygräddade med smör och långlagrad ost för en klassisk twist eller med färskost och marmelad för en mer brittisk touch. Helglyx på en kvart!

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g Falköping Mejeris smör
2 dl Falköpings Mejeris filmjölk
1 uppvispat ägg
1 msk rörsocker

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Tryck ut degen och stansa ut 10 stycken rundlar ca 5 cm i diameter (För ca 10 st), knåda ihop degen som blir över och forma till scones.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och strö över lite socker. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna lite.

Serveringsförslag: Ät tillsammans med marmelad och klassisk clotted cream. Färskost eller varför inte lagrad Biskop Original från Falköpings Mejeri.