Tandoori Chicken Tikka Se rätten tillagas på vår Instagram > > > 4 stora kycklinglår filer 2 dl Falköpings Mejeris Filmjölk 1 tsk gurkmeja 1 tsk garam masala 1 tsk korrianderpulver 1 tsk spiskumminpulver 1 tsk röd chilipulver (eller paprikapulver om du vill ha den mild) 2 msk tamarindpasta (går att utesluta) 3 msk citronsaft 1 tsk svartpeppar 2 tsk salt 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja Till servering, basmatiris. Såsen: 1.5 msk vegetabilisk olja 1.5 msk smör 1 st gul lök 1.2 msk finhackad vitlök 0.5 msk finriven ingefära 1.2 tsk garam masala 1.2 tsk spiskummin 0.5 tsk gurkmeja 0.5 tsk koriander 400 g krossade tomater 0.5 tsk chiliflakes 0.5 tsk salt 2 dl grädde 0.5 tsk brunt socker 3 msk färsk koriander för garnering Tikka Masala: Pressa eller riv vitlöken. Lägg alla ingredienser till marinaden utom oljan i en skål och blanda. Dela upp kycklingen i mindre bitar, snitta kycklingen med ett knivsnitt i varje bit. Lägg i kycklingen i marinaden och se till att kycklingbitarna marineras ordentligt. Förvara kycklingmarineraden välförslutet i kylskåp i minst 8-10 timmar. Skölj och koka upp riset. Ta ut kycklingen och låt stå i rumstemperatur en stund innan tillagning, ca 15-20 min. Värm ugnen till 225 grader. Trä den marinerade kycklingen på grillspetten och lägg i ugnsfast form. Grilla spetten mitt i ugnen i ca 10 minuter och avsluta med grillfunktion på ugnen i 5 minuter. Såsen: Hacka löken och ingefäran fint. Smält smöret i en stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk (cirka 3 minuter). Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i 1 minut, tillsätt därefter garam masala, spiskummin, gurkmeja och koriander. Stek under omrörning snabbt. Häll i krossade tomater, chilipulver och salt. Låt puttra i cirka 10-15 minuter, rör om då och då tills såsen tjocknar och får en djupt brunröd färg. Rör i grädden och sockret. Fortsätt röra tills såsen är tjock och bubblar. Häll i vatten för att tunna ut såsen, vid behov. Garnera rätten med grovhackad koriander och servera med ris och ett naanbröd för den ultimata indiska upplevelsen.