Raggmunkar med stekt fläsk och lingon


Höstdeppig? Här kommer en kärleksförklaring till svensk Comfort Food som ger dig en känsla av värme, tröst och välmående i vintermörkret.

1 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl Falköping Mejeris standardmjölk
800 g fast potatis, skalad
Salt
Vitpeppar, nymalen
Falköpings Mejeris Smör, till pannan
Rimmat fläsk, knaperstekt
Rårörda lingon

Rör ihop ägg, vetemjöl och mjölk.
Riv potatisen med den fina sidan av järnet. Blanda potatisen i smeten, smaka av med salt och peppar.
Hetta upp smör i en panna. Klicka ut några matskedar av smeten i pannan och bred ut. Stek 2 minuter och vänd sen. Raggmunkarna ska vara gyllenbruna.
Ät dem direkt eller lägg över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och värm raggmunkarna i ugn på 225 grader i några minuter före servering.

Servera med det nystekta fläsket, lingon och ett stort glas mjölk.

Tips! Ginlingon är en söt och syrlig lingonsylt med en twist av gin. Perfekt för att ge rätten en extra dimension av smak.