top1.jpg

  Johanna Hagström
  Vi är en stolt sponsor till Johanna Hagström, född 1998, som är en svensk längdskidåkare från Falköping. Johanna bor numer i Falun.

  Hon tog studenten från skidgymnasiet i Ulricehamn 2018. Johanna började träna skidor i Falköpings AIK och tävlar nu för Ulricehamn.

  Lite av JOHANNAS meriter:

  *Junior-VM i Schweiz 2018
   Sprint 5:a, Distans 25:a, Skiathlon 8:a, Stafett 3:a

  Världscupen
   * Ulricehamn 2017: 59:a
   * Falun 2018: Sprint 52:a, Masstart: 56:a, Jaktstart: 58:a

  SM
   * 2017 Söderhamn: Sprint 10:a.
   * 2018 Skellefteå: Sprint 4:a, Distans 21:a

  Skandinaviska cupen i Trondheim 2018
   *Sprint 10:a, Distans: 28:a, Jaktstart 30:a

  Världsungdoms-OSguld, silver och en fjärdeplats i Lillehammer 2016.

  3 av 4 möjliga Ungdom-SM guld.

  Många medaljer från Junior-SM.

  Två delsegrar i Skandinaviska cupen 2018/2019, sammanlagd 2:a i cupen.

  9:a i sprint i Världscupen i Lahtis 2019
  3:a i  sprint i Världscupen i Cogne 2019

  6:a i sprint i U-23VM i Lahtis 2019
  6:a i 15 km masstart i U-23VM i Lahtis 2019.


   

  Lite info från Johanna, 15 februari 2019

  Just nu är jag i Italienska Cogne där det imorgon är världscup (sprint fristil). Det blir min andra världscupsstart denna säsongen och det ska bli riktigt kul att få åka. Tävlingen är på höghöjd och det är riktigt vårväder med strålande sol och några plusgrader. Prologen är kl 10 och finalerna är 13.30 (tror jag). Förra helgen gjorde jag min världscupsdebut i Sverigekläder i Finska Lahti. Där gick det riktigt bra, jag blev 4 i prologen (och bästa svenska före VM uttagna åkare) och tog mig vidare till semifinal. Väl där blev det lite tufft och trångt på upploppet och jag kom in som 5 a i semifinalen och 9 totalt i tävlingen. Riktigt kul att få göra en sån debut!

   

  Veckan innan var det SM - veckan i Sundsvall där jag körde stafetten (tillsammans med Hanna Falk och Anna Maria Danielsdottir) och sprinten. Jag lyckades bärga min första individuella SM-medalj, ett brons efter Hanna Falk och Jonna Sundling. Riktigt häftigt i det tuffa motståndet.

   

  Den 21 till den 25 Januari var jag på U23 VM i Lahti. Sprinten som var på måndagen var säsongens stora huvudmål och jag hade en riktigt bra dag, men oturligt nog så ramlade jag i finalen i sista utförsbacken och blev 6 i tävlingen. Fick sedan lite revansch i 15 km klassiskt masstart på fredagen då jag kom 6 och slog flera världscupsåkare. Samma placeringar, två helt olika känslor.

   

  Efter Jul och nyår var det skandinavisk cup i Finska Vuokatti, tre tävlingar. (Skandinavisk cup är cupen under världscupen och det är de nordiska länderna som tävlar). Det blev en seger under fredagens sprint, min första i skandinavisk cup! De andra två distanserna gick också väldigt bra med en 13 plats i 10 km klassisk och en 7 plats på 20 km skate masstart!

   

  Härnäst väntar den avslutande helgen i den skandinaviska cupen, den 1 till 3 mars i Madonna (Lettland). Där har jag chans att slås om en totalseger som innebär friplats till nästa års världscuptävlingar innan jul! Sedan blir det förhoppningsvis någon mer världscup och avslutningen på Sverigecupen i Kalix.

   

  Glada hälsningar / Johanna Hagström

   

   

  Lite info från Johanna, april 2017

  Säsongen har nu avslutats och jag är just inne i en viloperiod innan träningsperioden drar igång igen (v.17) till nästa säsong. Jag hade under början av säsongen lite problem med sjukdomar och fick därmed en väldigt trög start. Detta ställde till det för mig och målet som jag hade satt upp inför säsongen blev tuffare att nå (målet var att komma med till JVM i Salt lake city, USA och där prestera). Jag blev första reserv och fick därmed inte åka med. Blev såklart väldigt besviken, men fick istället se det från den ljusa sidan och lägga upp en ny plan och ett nytt mål.

  Istället för att åka till JVM i USA fick jag ett erbjudande av svenska skidförbundet att åka Världscupen i Ulricehamn ( i den nationella gruppen). Blev såklart mycket glad och lite överraskad. Världscupen och Ulricehamn levererade verkligen. Det är något utav det häftigaste jag gjort och det ger mig massor av mersmak framöver i livet. Man kan säga att världscupen blev som ett plåster på såren för JVM.

  Efter Ulricehamn åkte jag upp till Senior-SM i Söderhamn där jag blev 10 på sprinten (trots en bruten stav i semi-finalen) bland namn där Jennie Öberg och Jonna Sundling var med. Under säsongen har jag bärgat hem en första plats i Scandic cup (Sverige cupen i längdskidor för juniorer) två 2:a platser och två 3:e platser och blev trea i den totala cupen.

  Under Junior SM i Kalix blev det en 5:e plats och 2 stycken andra platser. Ena på sprinten och den andra på distansen. På distansen blev jag endast slagen av Ebba Andersson, som var med på VM i Lahti och körde tredje sträckan i dam stafett laget. Det distansloppet ser jag som ett utav mina bästa lopp denna säsong, då känslan i kroppen och åkningen stämde bra överens.

  Just nu har jag avslutat min säsong och lagt skidorna på hyllan för denna gång. Vecka 17 drar det nya träningsåret inför nästa säsong igång. Denna gång med en mer motivation och lust att ta lite revansch. Har redan satt upp som mål inför den kommande säsongen att få åka med till Junior VM i Schweiz och där på ett lopp komma topp 6 (på podiet).


  Glada hälsningar / Johanna Hagström