top2.jpg

Johanna Hagström

  
Lite info från Johanna 22 februari 2023
På torsdag håller vi tummarna för Falköpings egen sprintstjärna Johanna Hagström, som kommer att ge allt i skid-VM. Vi på Falköpings Mejeri är väldigt stolta över samarbetet med en fantastisk idrottstjej, som jobbat oerhört hårt för att ta sig hela vägen till världseliten.
– Både den supporten och stödet från alla hemifrån som hejar på mig betyder jättemycket. Det känns verkligen ända hit, hälsar Johanna från Planica i Slovenien.

Hon skickar också en tacksamhetens tanke till alla eldsjälar och kommunen som genom åren sett till att det funnits bra spår att träna i hemma på Mösseberg i Falköping.
– Det är inte så vanligt att åkare från södra Sverige tar sig till den här nivån och jag har så många att tacka för att jag fått den här möjligheten.

Formen är bra och kroppen är stark och landslagskocken och kostrådgivarna ser till att åkarna hela tiden äter rätt och bra, mellan träningar och tävlingar. Inte minst när det gäller mejeriprodukterna.
– Där är jag ju bortskämd hemifrån och vet hur det ska smaka, konstaterar Johanna.
Intensiva tävlingsförberedelser och tävlingar gör att hon inte varit hemma "på schlätta" sedan tidigt i höstas.

– Nu har jag köpt en lägenhet i Falun där jag bott och tränat de senaste åren efter skidgymnasiet i Ulricehamn. Som skidåkare har jag egentligen aldrig riktigt semester och det är väl det som är det jobbigaste, men jag hoppas komma hem framåt sommaren.

Vi backar upp Johanna med all kraft vi i hennes VM-premiär på torsdag och hoppas även på att få se henne i sprintstafetten på söndag. Heja Falköping!

Lite info från Johanna oktober 2021

Just nu känns det att säsongen närmar sig med stormsteg. Snart bara 1 månad kvar. Den 25 oktober åker jag på sista landslagslägret för denna sommar till Val Senalses. Där kommer vi att åka skidor på glaciär och förbereda oss på höghöjden inför säsongens stora mål OS!

Jag vill gärna också tipsa om att kolla den nya serien Bäst när det gäller på SVT!

Glada Hälsningar / Johanna HagströmLite uppdatering från Johanna september 2020

Sommarträningen har flutit på väldigt bra för min del. Har tränat mer än tidigare och har haft en bra känsla under de fartpass vi har kört. I slutet på augusti var vi på vårat andra landslagsläger i Trollhättan. Där deltog vi i Alliansloppet, ett rullskidlopp som som sändes på SVT.

Jag ingår numera i B-landslaget (team Bauhaus) och har läger tillsammans med A-landslaget. Tävlingarna gick riktigt bra för min del med en andra plats på distansen 10 km klassiskt, där jag slog bland annat världsstjärnor som Frida Karlsson och Charlotte Kalla, och seger i sprinten under fredagen. Riktigt kul att få bra kvitton på att jag har gjort mycket rätt under den grundträningsperiod som har varit.

 

Nästa som händer för mig blir ett nytt landslagsläger i Sollefteå den 18 september. Det märks verkligen att hösten är på ingång vilket innebär för mig att tävlingarna så smått börjar närma sig. Blir alltid lite pirrig i magen och väldigt taggad när jag tänker på det. Det är under hösten som jag brukar dra ner på träningsmängden för att kunna skruva upp farten en aning. Runt den 25 oktober är tanken att vi ska åka på snö utomhus för första gången, ska bli så kul!

Glada Hälsningar / Johanna HagströmLite fakta om Johanna

Vi är en stolt sponsor till Johanna Hagström, född 1998, som är en svensk längdskidåkare från Falköping. Johanna bor numer i Falun. Hon tog studenten från skidgymnasiet i Ulricehamn 2018. 

Lite av JOHANNAS meriter:

*Junior-VM i Schweiz 2018
 Sprint 5:a, Distans 25:a, Skiathlon 8:a, Stafett 3:a

Världscupen
 * Ulricehamn 2017: 59:a
 * Falun 2018: Sprint 52:a, Masstart: 56:a, Jaktstart: 58:a

SM
 * 2017 Söderhamn: Sprint 10:a.
 * 2018 Skellefteå: Sprint 4:a, Distans 21:a

Skandinaviska cupen i Trondheim 2018
 *Sprint 10:a, Distans: 28:a, Jaktstart 30:a

Världsungdoms-OSguld, silver och en fjärdeplats i Lillehammer 2016.

3 av 4 möjliga Ungdom-SM guld.

Många medaljer från Junior-SM.

Två delsegrar i Skandinaviska cupen 2018/2019, sammanlagd 2:a i cupen.

9:a i sprint i Världscupen i Lahtis 2019
3:a i  sprint i Världscupen i Cogne 2019

6:a i sprint i U-23VM i Lahtis 2019
6:a i 15 km masstart i U-23VM i Lahtis 2019.

Det kommer mera.......