1.top.jpg

  Johanna Hagström  Vi är en stolt sponsor till Johanna Hagström, född 1998, som är en svensk längdskidåkare från Falköping.

  Hon går på skidgymnasiet i Ulricehamn, där hon även bor under veckorna. Helgerna tillbringas hemma i Falköping eller är på tävlingar/läger. Johanna började träna skidor i Falköpings AIK.
   

  På skidgymnasiet studerar hon det naturvetenskapliga programmet upplagt på fyra år, detta p g a mycket träning och tävling under vinterhalvåret, vilket tar... tid från skolan.
   

  De har fem stycken inplanerade träningstider med skolan under veckodagarna. Sammanlagt tränar hon ca 10 timmar effektiv träning i veckan. Under sommaren blir det mycket rullskidor, löpning och skidgång.

  Hon togs ut i truppen till Olympiska vinterspelen för ungdomar i Lillehammer i Norge, 2016. Hon vann silver i distansen cross fristi samt guld i den klassiska sprinten.

  I år var alla stora tävlingar utplacerade långt upp i Sverige såsom Kalix, Umeå och Östersund.
  De tävlingar som är kvar är Junior-SM upp i Kalix, som går nu i veckan, 8–11 mars. Inför nästa år har Johanna som sitt stora mål att få åka Junior-VM i Schweiz. Eftersom hon inte fick möjligheten att åka i år (p g a sjukdom) är hon nu extra motiverad att leverera nästa år.
   

   

  Lite info från Johanna, april 2017

  Säsongen har nu avslutats och jag är just inne i en viloperiod innan träningsperioden drar igång igen (v.17) till nästa säsong. Jag hade under början av säsongen lite problem med sjukdomar och fick därmed en väldigt trög start. Detta ställde till det för mig och målet som jag hade satt upp inför säsongen blev tuffare att nå (målet var att komma med till JVM i Salt lake city, USA och där prestera). Jag blev första reserv och fick därmed inte åka med. Blev såklart väldigt besviken, men fick istället se det från den ljusa sidan och lägga upp en ny plan och ett nytt mål.

  Istället för att åka till JVM i USA fick jag ett erbjudande av svenska skidförbundet att åka Världscupen i Ulricehamn ( i den nationella gruppen). Blev såklart mycket glad och lite överraskad. Världscupen och Ulricehamn levererade verkligen. Det är något utav det häftigaste jag gjort och det ger mig massor av mersmak framöver i livet. Man kan säga att världscupen blev som ett plåster på såren för JVM.

  Efter Ulricehamn åkte jag upp till Senior-SM i Söderhamn där jag blev 10 på sprinten (trots en bruten stav i semi-finalen) bland namn där Jennie Öberg och Jonna Sundling var med. Under säsongen har jag bärgat hem en första plats i Scandic cup (Sverige cupen i längdskidor för juniorer) två 2:a platser och två 3:e platser och blev trea i den totala cupen.

  Under Junior SM i Kalix blev det en 5:e plats och 2 stycken andra platser. Ena på sprinten och den andra på distansen. På distansen blev jag endast slagen av Ebba Andersson, som var med på VM i Lahti och körde tredje sträckan i dam stafett laget. Det distansloppet ser jag som ett utav mina bästa lopp denna säsong, då känslan i kroppen och åkningen stämde bra överens.

  Just nu har jag avslutat min säsong och lagt skidorna på hyllan för denna gång. Vecka 17 drar det nya träningsåret inför nästa säsong igång. Denna gång med en mer motivation och lust att ta lite revansch. Har redan satt upp som mål inför den kommande säsongen att få åka med till Junior VM i Schweiz och där på ett lopp komma topp 6 (på podiet).


  Vill ni veta mer om Johanna? Följ henne på https://hagstromjohannablog.wordpress.com/