Niclas och Simon Fällström, Svensgården

Svensgården Hornborga


Mina Favoritprodukter

SNABBA FRÅGOR

Hur många kossor har du på gården?
17 st

Hur många liter mjölk produceras på din gård?
120 000 liter/år

Har du några traktorer?
2 st

Har du några fler djur?
2 katter och en kanin

DETTA ÄR Niclas och Simon Fällström

Familjen Fällström på Svensgården i vackra Hornborga socken är Niclas och Helen med barnen Simon, Evelina, Emil, Stina och Elsa.

Vi började med mjölkproduktion på Svensgården 2004, som vi köpt året innan. Vårat bonneri började med att vi köpte en häst och sedan blev det ett par fjällkor, därefter har det gått av bara farten. Vi som jobbar med korna och jordbruket är Niclas och Simon, Helen sköter pappren och Stina och Elsa sköter om kalvarna ibland. Vi har ställt om vår gård till ekologisk produktion.

Det bästa med att vara mjölkbonde är att göra något som ger synligt resultat – mjölk i tanken som blir de goda produkter som mejeriet förädlar den till!. Sedan är det härligt att jobba med kossorna, släppa dem in och ut från betet, se kalvar födas och växa upp och grödan växa. Ibland är det jobbigt också när djur blir sjuka eller maskinerna krånglar, men mjölkbondelivet är inget vi ångrar utan är mycket glada för.

Förutom mjölkproduktionen så jobbar vi med landsbygdsutveckling och turism (Niclas) jordbruksarbete på andra gårdar (Simon) och omsorg (Helen)

Hemsida: www.falbygdsresor.se