Jonas och Lotta Karlsson, Gärdet

Skånum Gärdet 1


Mina Favoritprodukter

SNABBA FRÅGOR

Hur många kossor har du på gården?
90 st

Hur många liter mjölk produceras på din gård?
955 000 liter

Har du några traktorer?
3 st

Har du några fler djur?
1 hund som heter Vilma och 3 hästar som heter Pontus, Hunter och Coffee.

DETTA ÄR Jonas och Lotta Karlsson

Vi driver gården tillsammans och har två barn som blir 20 och 18 år i år. Vi har en anställd. Vi köpte gården 1997 och har levererat vår mjölk till Falköpings Mejeri hela tiden och är väldigt nöjda med detta. Vår gård är på totalt 185ha: 30ha skog, 45ha bete och 110ha åkermark.

En vanlig dag på våran gård börjar klockan 05.00 med mjölkning av korna (korna mjölkas i ett uppbundet stall men våran förhoppning är att vi skall kunna bygga ett nytt lösdriftsstall), utfordring, rengöring för samtliga djur + tillagning av ny mat till alla djur. Detta är färdigt ungefär mellan 10.00-11.00. Sedan börjar övrigt arbete t.ex. pappersarbete, renovering ,underhåll av maskiner och byggnader, vintertid är det lite skogsarbete m.m. Ca klockan 15.00 börjar eftermiddagspasset med mjölkning och utfodring igen och är slut ca 18.30.

Fritid har vi inte så mycket men vi försöker åka en vecka om året till ett varmare land och ladda batterierna. När vi är hemma har vi en gammal bil från 50-talet som vi gärna tar en tur med. Hästarna tar också en hel del tid då vår dotter brinner för detta och är ute och tränar och tävlar.